woensdag 29 oktober 2014

More about Nyza Bladel / Alice Brusten

Samengesteld door Ewan Van Minnebruggen (Nederlandse versie)

 Composed by Ewan Van Minnebruggen (English version)

1 opmerking:

 1. Op 30 oktober 2014 voegde Willem Brusten het volgende toe:

  Hey best lezers en Brustekes,

  Maurice en Nyza hadden tevens nog een weekend verblijf in Muizen. Ondanks dat José Tyerman, die een tijdje bij Nyza heeft verbleven, dacht dat het weekend huis afgebroken was, blijkt dit huis nog te bestaan. Het zou gaan om het Muizenhof in Muizen tegen Mechelen.

  Een groot deel van de kunstschatten die zich in de 2 huizen van de familie Bladel-Brusten bevonden, zijn als gevolg van een familie ruzie aan de stad Brussel geschonken door Maurice Bladel.

  Een van de mooie kleedjes die Nyza droeg tijdens enkele van haar optredens was tot kort voor het overlijden van Hilda Jeanne Sterckx in Hilda Jeanne Sterckx haar bezit.

  Enkel overblijfsels van de kunstschatten van de twee huizen zijn nu nog steeds in het bezit van de Familie. Ze waren tot het overlijden van José Tyerman in haar bezit in haar woning in Yorkshire. Ze zijn nu vermoedelijk in het bezit van de nakomeling. Er waren enkel stukken van "Henri de Braekeleer" en wat Chinees zilverwerk in José's bezit. José vertelde tegen Willem Brusten dat deze stukken uit de Van Bladel collectie kwamen. Willem die regelmatig bij José thuis kwam in Yorkshire heeft deze kunstwerken altijd bij José weten staan en tegen de muur hangen. Weinig plaatselijke vrienden van José in Yorkshire kenden de echte waarde en afkomst van die kunstwerken.

  Om nog even af te sluiten, Maurice Bladel was een zakenman die behoorlijk wat geld verdiend had tijdens zijn zakelijke loopbaan. Dit samen met het inkomen van Nyza Bladel/Brusten heeft ervoor gezorgd dat het koppel zich tot de Bourgeois kon rekenen en rijkelijk leefde tot groot ongenoegen en jaloezie van enkele leden van de toenmalige Brusten clan.

  Véél leesplezier vanwege Willem Brusten.

  BeantwoordenVerwijderen